Jaarverslag 2022

ORANJEVERENIGING IJHORST-LANKHORST 

Opgericht 7 augustus 1939 

Jaarverslag 2022 

Op palmzondag werd weer traditioneel de palmpaasoptocht georganiseerd. Fris, maar met een zonnetje, werkte het weer prima mee en zo konden we zondag 10 april 32 kinderen welkom heten op basisschool de Iekmulder. Onder muzikale begeleiding van draaiorgel de Parel liepen de kinderen met hun versierde stokken een optocht door het dorp. De optocht eindigde dit keer ook weer bij de Iekmulder. Daar lag voor iedereen een prijs klaar. 

Op Koningsdag was weer een puzzelwandeltocht uitgezet. Ruim 134 deelnemers verdeeld over 32  groepen deden mee. Deze keer was voor het eerst de Vossenburcht het startpunt. De tocht voerde door de mooie omgeving van IJhorst met onderweg natuurlijk weer de nodige vragen, spelletjes (clowntje plak, blikgooien) en versnaperingen.  

Elk jaar wordt er op 4 mei door het bestuur bloemen gelegd bij de oorlogsgraven. 

Op woensdag 18 mei was de jaarlijkse Zonnedag en gingen we met een bus vol (57 deelnemers) richting Maarssen, waar de rondvaartboot op ons lag te wachten. Op de boot werden we ontvangen met koffie/thee en gebak. Ondertussen had de boot al een mooi stuk gevaren op de Utrechtse Vecht waarbij de schipper van alles vertelde over de huizen, kastelen en landgoederen waar we langs kwamen. Ook de lunch was op de boot. Toen we bijna weer bij onze opstapplaats waren, zorgde een storing van een brug voor een flinke vertraging in het programma waardoor we helaas ’s middags niet zoals gepland naar het Speelklok museum konden. Gelukkig scheen de zon en met wat extra versnaperingen was het goed toeven op de boot en werd er onderling veel gekletst. Nadat we eindelijk van de boot af konden zijn we rechtstreeks naar het Vergulde Ros gereden om daar afsluitend te genieten van het diner.  

Op 20 mei werd de Algemene Ledenvergadering gehouden bij Kroko Multipunt waar de voorzitter 26 bezoekers kon verwelkomen. We behandelden de gebruikelijke zaken zoals de notulen, secretariële, financiële jaarverslagen en het jaarprogramma. Aftredend en niet herkiesbaar zijn Alfred Prakken, Rik Weemink en Henk Veerman. De voorzitter bedankt hun met voorbeelden en lovende woorden voor hun bijdrage aan de Oranjevereniging. Er zijn ook drie kandidaten benaderd en bereid gevonden om zitting te nemen in het bestuur: Daniel Mennink, Janick Brakke en Fabian van den Berg. Zij worden gekozen in het bestuur.  

Het bestuur bestaat uit 9 personen. De taakverdeling binnen het bestuur werd als volgt: Marcel Klomp: voorzitter, Mariska Linthorst: secretaresse, Anita Bult: penningmeester, Erik Bakker: vice-voorzitter, Ageeth Broens: vice-secretaresse, Marco Botter: vice-penningmeester en algemene bestuursleden Daniel Mennink, Janick Brakke en Fabian van den Berg. 

Van 6 juli tot en met 10 juli was het zomerfeest aan de beurt. Woensdagavond 6 juli werd het Rieversterfeest afgetrapt met de keuring van 8 straten en 3 bogen.  

De kaart-/FIFA avond op donderdagavond is nog steeds een gezellige aanvulling op het programma. Zo’n 80 deelnemers kwamen naar de tent om met elkaar de strijd aan te gaan voor mooie vleesprijzen. 

Vrijdagmiddag was het de beurt aan Ernest Beuving. Onder het genot van een hapje en een drankje verzorgde hij in de tent onder warme condities een gezellig middagprogramma voor ca 70 aanwezigen.  

Vrijdagavond voor de vijfde keer de Rieverst got Talent met diverse acts door jong en oud. Een talentenjacht voor iedereen en alle vormen van talent. Presentatrices Nina en Laura konden 13 acts aankondigen. De ruim 30 deelnemers verzorgden een gevarieerde talentenshow met zang (live/playback/band) en dans. Na afloop gingen de voetjes van de vloer op muziek verzorgd door discotheek Banjo met dj Eric Dokter. 

Natuurlijk was er op zaterdagochtend weer een traditionele optocht met versierde wagens dit keer vanaf het feestterrein. Een bonte stoet met 17 wagens en een 7-tal individuele deelnemers. Het was wel weer duidelijk dat er veel werk was verzet om mooie creaties te presenteren. De optocht werd dit jaar weer muzikaal begeleid door Apollo. De jury had het niet makkelijk om de mooiste uit te kiezen en zo de prijzen te bepalen.  

Zaterdagavond werd er afgetrapt met de Swingo: een swingende muzikale bingo met mooie prijzen. De sfeer kwam er al goed in. Daarna was het de beurt aan de superband Melrose met een waanzinnige show, een spoor van feest achterlatend. Het was een spervuur aan kneitervette hits, meezingers en classics wat zorgde voor een volle dansvloer.   

Op de familie zondag kon er ’s middags weer meegedaan worden met diverse spelletjes.  

Enthousiast werd er gestreden met klobbedobbelsteen gooien, bierpulschuiven, kruiwagenrace, ring gooien, boerengolf en weegschaalknijpen. Er werd onderscheid gemaakt tussen basisschoolkinderen en volwassenen of dames en heren. 

Ook was er aan de kleintjes gedacht. Zij konden geschminkt worden bij tevens de ballonvouwer, springen op het springkussen en dansen tijdens de mini-disco. Verder was ook nog de Grandprix van Oostenrijk op een groot scherm te volgen in de tent. 

Daarna werd het Rieversterfeest 2022 feestelijk afgesloten door de topband KaramBAM!  

Het bestuur kwam dit jaar in totaal 10 keer bij elkaar waarvan eenmaal in de ledenvergadering en eenmaal met de commissarissen. Daarnaast bezocht een afvaardiging van het bestuur de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Staphorst en de vergadering van de Tussen Den en Reest. Tot slot werd de jaarvergadering van de Dorpsraad bijgewoond.  

Het bestuur kan terugzien op een mooi jaar dat door de inzet en opkomst van de vele dorpsgenoten weer zorgde voor geslaagde activiteiten. 

Nog eens even terugblikken? Bekijk dan de foto’s op de website.

You may also like...