Verslag palmpasen 2023

ORANJEVERENIGING IJHORST – LANKHORST

Palmpaasoptocht

Op palmzondag werd weer traditioneel de palmpaasoptocht georganiseerd. Met een koud windje, maar een lekker zonnetje werkte het weer goed mee met ons programma. We konden op zondag 2 april 38 kinderen welkom heten op basisschool de Iekmulder.

De kinderen schreven zich in op het Rieversterplein, maar alle stokken werden in verband met de wind toch binnen in de school gezet. Terwijl de kinderen lekker een filmpje aan het kijken waren, werden de stokken door een vakkundige jury beoordeeld. Janny en Klaasje hadden de zware taak om de 38 stokken in 3 groepen in te delen. Onder toeziend oog van ouders en andere familieleden werden de gemaakte creaties goed bekeken.

Daarna liepen de kinderen onder muzikale begeleiding van draaiorgel de Parel in een gezellige optocht door het dorp, zodat alle dorpsbewoners ook de kans kregen om de mooie en originele stokken te bewonderen. De optocht eindigde dit jaar ook bij de Iekmulder waar alle deelnemers een glas ranja kregen. Voorzitter Marcel Klomp ging aansluitend over tot de prijsuitreiking.

De jury kwam tot de volgende indeling:

1e prijzen: 2e prijzen:

Roos Bosch Jinthe Botter

Nadine Compagner Melle Vos

Veerle Botter Losanne Koppejan

Milan Brinkman Jona Schra

Sanne Paarhuis Luca Brinkman

Sara Brinkman Benjamin Bloemhof

Bram de Vries Jarick Koppejan

Mart Slager Bart Seinen

Lisa Schreur Tom Slager

Lina Vos Tiemen Seinen

Jesse Lommerts Bram Feenstra

Jan Bloemhof Jordan Bloemhof

3e prijzen:

Joas Aalbers

Dani Smilde

Hailey Lubberink

Elin Smilde

Dilano Bloemhof

Jula Smilde

Tom van der Linde

Sofi Feenstra

Liselot Slager

Silvan Aalbers

Sara Compagner

Lieke Paarhuis

Jomi Knol

Huub van der Linde

Alle kinderen mochten een cadeautje uitzoeken van de cadeautafel (1e prijzen eerst en daarna de volgende groepen) en met tevreden gezichten gingen alle deelnemers naar huis.

De Oranjevereniging kan weer terugkijken op een geslaagde activiteit en bedankt iedereen die heeft geholpen bij het mogelijk maken van deze palmpaasoptocht.