Verslag Palmpasen 2024

ORANJEVERENIGING IJHORST – LANKHORST

Palmpaasoptocht

Op palmzondag werd weer traditioneel de palmpaasoptocht georganiseerd. Maart roert zijn staart was deze ochtend zeker van toepassing. Toch konden we op zondag 24 maart wel 47 kinderen welkom heten op basisschool de Iekmulder. Weer een stijging ten opzichte van vorig jaar.

De kinderen schreven zich binnen in de school in, waar ook alle stokken een plekje tegen de muur kregen. Terwijl de kinderen lekker een filmpje aan het kijken waren, werden de stokken door een vakkundige jury beoordeeld. Janny en Klaasje hadden de zware taak om de 47 stokken in 3 groepen in te delen. Onder toeziend oog van ouders en andere familieleden werden de gemaakte creaties goed bekeken.

Daarna liepen de kinderen onder muzikale begeleiding van draaiorgel de Parel in een gezellige optocht door het dorp, zodat alle dorpsbewoners ook de kans kregen om de mooie en originele stokken te bewonderen. Het werd door de maartse buien een kort rondje. De optocht eindigde weer bij de Iekmulder waar alle deelnemers een glas ranja kregen. Voorzitter Marcel Klomp ging aansluitend over tot de prijsuitreiking.

De jury kwam tot de volgende indeling:

1e prijzen: 2e prijzen:

Leira van de Beek Lisa Schreur

Benjamin Bloemhof Noor Drogt

Welmoed Koops Bram de Vries

Lieselot Slager Jinthe Botter

Jordan Bloemhof Sarah Brinkman

Sofie Feenstra Huub van de Linde

Jesse Lommers Tom Slager

Jurre Schra Josie Schra

Tiemen Seinen Tom van de Linde

Ties Drogt Mart Slager

Bram Feenstra Chloe Naarding

Iris Lommers Lieke Paarhuis

Bart Seinen Jona Schra

Jan Bloemhof Losanne Koppejan

Janne Hulst Lina Vos

Yarick Koppejan

Merle Vos

3e prijzen:

Elin Smilde Jurian Bruin slot

Madelief Karsies Dani Smilde

Finn Verder Sanne Paarhuis

Jimmy Smilde Milan Brinkman

Jordin Bruin slot Veerle Botter

Romee Mennink Jolien Bruin slot

Jolijn Karsies Luca Brinkman

Jula Smilde

Alle kinderen mochten een cadeautje uitzoeken van de cadeautafel (1e prijzen eerst en daarna de volgende groepen) en met tevreden gezichten gingen alle deelnemers naar huis.

De Oranjevereniging kan weer terugkijken op een geslaagde activiteit en bedankt iedereen die heeft geholpen bij het mogelijk maken van deze palmpaasoptocht.