Verslag puzzelwandeltocht 2024

ORANJEVERENIGING IJHORST-LANKHORST

Puzzelwandeltocht 2024

Afgelopen Koningsdag is er weer een puzzelwandeltocht georganiseerd door de Oranjevereniging IJhorst-Lankhorst. Dit keer starten er 166 deelnemers verdeeld over 41 teams, vanaf 18:00 uur werden de deelnemers met de huifkar in groepen naar Sauna ‘t Veentje gereden om vanaf hier de puzzelwandeltocht te starten.

Gelijk vanaf de start deden de deelnemers het eerste spel om punten te verzamelen. Bij het eerste spel stonden Fabian en Erik iedereen met enthousiasme op te wachten. Het spel dat gespeeld werd is het welbekende Kop van Jut. Hierbij bleek dat precisie belangrijker is dan hard slaan, de deelnemers die het slagvlak het zuiverste raken gingen met de meeste punten ervandoor. Nadat het spel is gespeeld vervolgen de teams de route welke ze hebben gekregen. De route bevond zich dit jaar tussen sauna het t’ Veentje en de Vossenburcht in. Kort omschreven kwamen de teams langs B&W klaver (route om het terrein) het voetbalveld de volkstuinen om vervolgens via de Carstenlaan en de ‘omgevallen boom’ weer weg te maken naar de Vossenburcht.

Halverwege deze route stonden nog 3 enthousiaste bestuursleden voor spel 2 klaar.

Het dakgotenspel, waarbij de teams zoveel mogelijk tennisballen in een emmer moesten krijgen voor punten binnen een bepaalde tijd. Ieder teamlid kreeg een goot om zo steeds door te wisselen om de afstand van het beginpunt naar de emmer te overbruggen zonder de tennisbal te verliezen.

Naast het spel hebben de bestuursleden op dit punt ook gezorgd voor wat lekkers en drinken voor bij dit uiterst fanatieke spel. Nadat het spel is gespeeld vervolgden de teams de route en probeerden de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Voor de laatste teams werd de puzzeltocht iets onaangenamer aangezien er een regenbui over IJhorst heen trok en het iets begon te schemeren. Ondanks dit lieten de laatste teams weten de puzzeltocht met veel plezier te hebben afgelegd.

Eenmaal aangekomen bij de Vossenburcht werden de antwoorden ingeleverd en gecontroleerd.

Nadat alles was ingeleverd nam Marcel de vragen met de deelnemers door met de juiste antwoorden, hierop volgend kwam de prijsuitreiking.  

1e prijs: de Boshazen

2e prijs: KLM

3e prijs: Koning Lint

Dit jaar was er een extra prijs te winnen, door bij de inschrijving het aantal snoepjes in de snoeptrommel te raden.

Het team dat het dichts bij zat was team KLM welke exact 1 snoepje naast het daadwerkelijk aantal zat. Team KLM mocht hierom de borrelplank in ontvangst nemen.

Wij als Oranjevereniging kijken terug op een geslaagde puzzelwandeltocht en hopen dat u volgend jaar weer van de partij bent om er weer een leuke dag van te maken.